Werkwijze

Meedenken, ontzorgen, vakwerk leveren. Met 3D-modellering besparen we je tijd en faalkosten. Onze service gaat verder dan het maken van elementen voor houtskeletbouw.

Regel het maar

Dat horen we steeds vaker van onze klanten. Dus dat doen we dan. Met plezier, kennis van zaken, liefde voor het vak en tegen een scherp tarief. Aannemers, klusbedrijven, architecten en inkopers bij bouwmaterialencentra hebben het al druk genoeg met de groeiende vraag vanuit klanten en met toenemende regelgeving. Daarom vinden wij het belangrijk om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen en mee te denken over de beste manier om een project tot een succes te maken.

Welke mogelijkheden zien wij om een pand zo efficiënt mogelijk te produceren in houtskeletbouw, met topkwaliteit werk? Welke kansen zien we om de kosten omlaag te brengen? Hoe zorgen we ervoor dat de specifieke wensen van een klant gerealiseerd worden? We komen graag met innovatieve oplossingen in houtbouw.

Zo werken wij

w

De vraag van de klant

Dat kan een gerichte offerteaanvraag zijn, maar ook een verzoek om onze expertise los te laten op een te ontwikkelen project. Dan nemen we bijvoorbeeld plaats in een bouwteam om met andere specialisten alle randvoorwaarden in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een prijs vast.

i

Offerte uitbrengen

Zien wij alternatieven waar de klant misschien nog niet aan gedacht heeft? Dan nemen we die ook mee.

Werkvoorbereiding

Na akkoord op de offerte starten we met de werkvoorbereiding. We laten een statische berekening uitvoeren, maken overzichts- en productietekeningen, 3D-modellen en bestellen de benodigde materialen.

Fabricage

Alle stukken akkoord? De werkplaats in! Tijd om de handen uit de mouwen te steken en de elementen te produceren. De elementen die klaar zijn, slaan we op totdat de klant ze nodig heeft.

Levering & plaatsing

Wij zorgen voor levering van de houtelementen op de gewenste datum, door onze vertrouwde chauffeurs. Onze hulp nodig bij het plaatsen? Doen we!

Succes is geen toeval

Extra service

Zien we tijdens het opstellen van de offerte of tijdens het ontwikkelen van een project dat het beter of goedkoper kan? Dan trekken we aan de bel. En zo lang een element nog niet gemaakt is, is aanpassen mogelijk.

Tijdwinst dankzij 3D-modellen

Wij werken onze projecten uit in een 3D-model. Zo ontdekken we eventuele clashes of fouten in een vroeg stadium en kunnen we ons perfect voorbereiden op het produceren van de elementen. Daardoor is de foutmarge een stuk kleiner en gaan er minder kosten en materialen verloren.

“We hebben korte lijnen, en als er iets is kan Prefab Houtbouw West-Holland snel schakelen.”

Daniel de Voogt – Bouwbedrijf Hoekstra & Hoekstra BV

Veilig werken vinden wij belangrijk

Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en beschikken over de benodigde certificaten. Ook lopen er verschillende collega’s met een BHV-certificaat bij ons op de werkvloer. Meerdere keren per jaar organiseren wij toolboxen, waarbij onze medewerkers getraind worden in het veilig gebruiken van machines en materialen. Zo waarborgen wij de veiligheid, gezondheid en kwaliteit binnen Prefab Houtbouw West-Holland.

Werken met verantwoorde materialen

Bij Prefab Houtbouw West-Holland vindt wij het milieu en natuur zeer belangrijk en moeten hier zorgvuldig mee omgaan, daarom werken wij uitsluitend met FSC-gecertifieerd hout- en plaatmateriaal.