Wat we doen

Fabricage, levering en montage van prefab houtskeletbouw. Van dakkapellen, kapconstructies en vloeren tot buitenwandelementen en complete woningen. Wij leveren altijd maatwerk van hoge kwaliteit.

Prefab houtskeletbouw: maatwerk van hoge kwaliteit

Als aannemer, architect, klusbedrijf of bouwmaterialenhandel ben je bij ons aan het juiste adres voor prefab houtskeletbouw van hoge kwaliteit. We zijn een betrokken samenwerkingspartner met bergen ervaring en leggen de lat minstens net zo hoog als jij. Alle elementen fabriceren we in onze eigen werkplaats. Wij leveren de elementen op de afgesproken datum, tijd en plaats. Desgewenst zorgen we voor de montage, zodat je ook daar geen omkijken naar hebt.

Onze specialiteit: constructies met een uitdaging

Projecten waar andere houtskeletbouwers hun vingers liever niet aan branden, zijn voor ons een mooie uitdaging die we graag aangaan. Wij denken al in het voortraject mee om kosten te besparen en de kwaliteit te verhogen. Geef ons maar een woning met een bijzonder dak, of een pand waarin unieke wensen van de klant verwerkt zijn. Dat geeft ons de kans om te laten zien waar we goed in zijn: ontzorgen, zorgvuldig vakmanschap, meedenken en samen tot een resultaat komen om trots op te zijn.

Wat we maken

Prefab Houtbouw West-Holland fabriceert, levert en monteert

  • Wandelementen
  • Schuindakelementen (sporenkap en gordingenkap)
  • Platdakelementen
  • Vloerelementen
  • Complete woningen
  • (Niet-)dragende binnenwanden
  • Spouwbladen
  • Gevelvullende elementen
  • (Deels) gemonteerde dakkapellen
  • Momentvaste verbindingen
Houtskelet van Prefab Houtbouw West-Holland

Meer weten?

Bel ons: 071 – 331 56 34

“Het geleverde product is constant van goede tot zeer goede kwaliteit. De offertes zijn duidelijk en correct, de communicatie vlot en goed. We kunnen op Prefab Houtbouw West-Holland vertrouwen.”

Peter Smit – Peter Smit Houtconstructies

Op hout kan je bouwen

Natuur staat voor ontspanning, nieuwe energie en welzijn. Logisch dus dat we blij worden van het gebruik van natuurlijke materialen in bouw. Een goed gevoel begint bij de basis, en dat maakt hout een populaire en slimme keuze om mee te bouwen. Simpelweg omdat het mooi is, en omdat een houtskelet brandveilig is.

Met hout bouw je snel en stevig. De flexibiliteit van het materiaal geeft je veel ontwerpvrijheid. Bovendien is het een duurzame keuze: hout is een natuurlijk en ecologisch bouwmateriaal, 100% herbruikbaar. Het gebruik van hout is veel minder belastend voor onze wereld dan metaal of beton en dankzij duurzaam beheerde bossen is er genoeg van. Eigenlijk is het heel simpel: op hout kun je bouwen.

Een slimme keuze om mee te bouwen.

 

1. Snel

Prefab houtskeletbouw bespaart je veel tijd. Op onze werkplaats maken we de houtelementen helemaal op maat. Onze vakmensen zijn ervaren en werken heel nauwkeurig, zodat alle onderdelen precies in elkaar passen. Daardoor ben je op de bouwplaats snel klaar: al in een paar dagen maak je een woning wind- en waterdicht.

2. Flexibel

“Het is niet in beton gegoten”: dat zeg je als je wil aangeven dat je nog alle kanten op kunt. Als je kiest voor houtskeletbouw in plaats van beton, dan kies je voor flexibiliteit. Met houtskeletbouw als basis kun je makkelijk aanpassingen maken. Bijvoorbeeld als je bij een volgende verbouwing toch meer hoogte wil. Verder zijn we bij Prefab Houtskeletbouw West-Holland heel flexibel in de manier waarop we werken. Veranderen je wensen? Als we een element nog niet geproduceerd hebben, vinden wij het geen probleem om aanpassingen door te voeren.

3. Goedkoop

Tijd is geld. En tijd die op een bouwplaats nodig is, is extra kostbaar. Bij Prefab Houtbouw West-Holland beschikken we over een werkplaats met alle apparatuur en gereedschap die nodig is om de elementen voor houtskeletbouw te maken. De elementen worden kant-en-klaar op de locatie geleverd. Zo verspil je geen tijd, en dus geld, op de bouwplaats. En doordat hout een veel lichter materiaal is dan beton en steen, kan je op de onderliggende constructie besparen. Winst!

4. Isolerend

We willen er warmpjes bijzitten. En dan is houtskeletbouw een slimme keuze. Want houtskeletbouw isoleert veel beter dan traditionele bouw. Doordat de houten elementen van zichzelf al isolerend werken, hoeven je wanden minder dik te worden. En als je een ruimte verwarmt, trekt de warmte niet eerst in de wanden. Je gebruikt je energie dus een stuk efficiënter als je kiest voor houtskeletbouw.

5. Duurzaam en FSC-gecertificeerd beheerde bossen

Klanten vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Met je keuze voor hout zit je goed. Duurzaam beheerde bossen zorgen voor ruim voldoende materiaal. De bomen die speciaal voor houtskeletbouw worden aangeplant, halen CO² uit de lucht. Ook na verwerking slaat hout CO² op. Tegelijkertijd komt er bij de bouw met hout minder CO² vrij dan wanneer je met steen, beton of metaal werkt. Ook is houtskeletbouw waterbesparend in vergelijking met andere bouwmaterialen. De levensduur van houtskeletbouw is vergelijkbaar met die van traditionele bouw.

6. Luchtdicht

Bij Prefab Houtskeletbouw West-Holland werken we met de beste materialen in onze nette werkplaats, waar het hout beschermd is tegen weersinvloeden en onder ideale temperatuur verwerkt wordt. Zo kunnen wij houtelementen van de hoogste kwaliteit maken, die daardoor luchtdicht zijn.

7. Circulair

Hergebruik van materialen is vanzelfsprekend goed voor onze planeet. Er groeien voldoende bomen in productiebossen waar verantwoord gekapt en aangeplant wordt. En de materialen zijn herbruikbaar als een woning verbouwd of afgebroken wordt.

8. Brandveilig

Het zorgt nog wel eens voor opgetrokken wenkbrauwen, de bewering dat bouwen met hout brandveilig is. Toch is brandveiligheid echt een van de grote voordelen van houtskeletbouw. Er is heel wat voor nodig om een massief houtelement vlam te laten vatten. En als het dan toch gebeurt, dan verkoolt het hout. Dat zorgt voor een isolatielaagje waardoor het langer duurt voordat het hout opbrandt. De constructie behoudt daardoor lang draagkracht in het geval van brand.

9. Droogbouw systeem

Voor het bouwen met beton, cement en stuc is enorm veel water nodig. Dat is zeer belastend voor de aarde. En doordat water bevriest, ligt de bouw bij vorst noodgedwongen stil. Bij houtskeletbouw komen deze problemen niet voor.

10. Minder belasting personeel

Regen, kou en wind, of juist een brandende zon boven je hoofd: wie in de bouw werkt, heeft het vaak zwaar te verduren. Gelukkig werken onze vakmensen droog en uit de wind, en de temperatuur op onze werkplaats is altijd aangenaam. De elementen bevinden zich op ideale werkhoogte. Een luxe in ons vakgebied! Verder hebben we de veiligheid van onze mensen hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat de werkvloer altijd opgeruimd is, al onze medewerkers VCA-gecertificeerd zijn en meerdere medewerkers van Prefab Houtbouw West-Holland over een BHV-certificaat beschikken.